7 oktober 2017

Bilder från Kefalonia (1)

Kefalonia är en av de många grekiska öar som lockar nordbor med så gott som garanterad sol och värme under sommaren. Eller ett möte med sommaren medan det ännu är senvår norröver, eller en förlängd sommar när hösten tar över hemmavid.




Kefalonia ligger i Joniska havet, som är den del av Medelhavet som ligger mellan det grekiska fastlandet och Italien. Flera av Kefalonias joniska grannöar är också populära destinationer – främst Korfu, Zakynthos, Lefkas och Ithaka.




Kefalonia är den största av öarna med 734 kvadratkilometer, vilket motsvarar drygt halva Ölands yta. Befolkningen på knappt 40 000 är mest bosatt i orter längs kusterna, medan öns inre delar mestadels är ödslig, grön och starkt kuperad med en högsta topp på över 1 600 meter.




På en så pass stor ö finns det förstås mycket att se, och den som föredrar att köra bil på smala, ofta snirkliga och backiga vägar kan sysselsätta sig länge med utflykter. Som alternativ finns det bussar mellan öns större orter, men bussarna går glest, oftast med utgångspunkt från ”huvudstaden” Argostoli.

Fyren i Argostoli.




Som andra grekiska öar erbjuder Kefalonia vackra stränder, fina utsikter och storslagen natur plus den service i form av hotell, krogar och butiker som turister vill ha. Ön har varit bebodd mycket länge, men här finns inga antika teatrar eller tempel. Däremot ett ståtligt och vidsträckt slott, Agios Giorgios, som byggdes från 1000-talet och framåt, högt beläget på öns södra del.








Ytterligare några bilder från Kefalonia kommer inom kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar