11 februari 2018

Förnämliga fadobesök i Sverige


Snart får Sverige besök av tre av de ledande fadosångerskorna:
Den 15 februari 19:00 sjunger Ana Moura på Stora Teatern i Göteborg.
Mariza kommer till Konserthuset i Stockholm den 6 maj 19:30.
Cristina Branco sjunger på Fasching i Stockholm den 9 maj 20:00.

Konserter som dessa brukar föregås och följas av konserter på näbelägna orter, men det har jag inga uppgifter om i de här fallen. Eventuella läsare i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo etc. kan säkert hitta information på nätet.

Alla tre är mycket bra sångerskor med en betydande internationell publik. Alla tre har också besökt Sverige åtskilliga gånger. De kan vara säkra på att det finns lyssnare som vill höra dem igen.

Cristina Branco.

Ändå kan det förefalla lite fantasilöst att konsertarrangörer varje år engagerar samma sångerskor, framför allt med tanke på att det finns en rad mycket spännande och skickliga andra sångerskor och även sångare. Katia Guerreiro besökte förr ofta Sverige, men nu var det rätt många är sedan – det vore roligt att höra henne igen. Och en fenomenal sångerska som Gisela João borde vara högvilt för konsertarrangörer – om de känner till henne. Eller Cuca Roseta, Ana Laíns, Carolina och Natalie Pires, alla förstklassiga artister. Eller Pedro Moutinho, Ricardo Ribeiro, Gonçalo Salgueiro

Men Ana Moura, Mariza och Cristina Branco är förstås välkomna tillbaka, och jag tror vi kan se fram emot fadokonserter av samma kvaliet som de skämt bort oss med tidigare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar