12 oktober 2016

Att möta fadon och våren i Lissabon – fadoresa i mars

Det finns många vackra utsikter i Lissabon.

Att gå våren till mötes i en av Europas vackraste huvudstäder och lära känna fadon i genuin miljö – låter det som en vettig idé?

Vid sidan av de stora resebyråernas många sol- och badresor finns numera ett allt större utbud av resor med ett kulturellt innehåll. Som operaresor till Italien, jul- eller nyårskonserter i olika storstäder, konstresor till Provence, konserter och musikmiljöer i Wien, med mera. För detta utbud svarar ofta mindre resebyråer som drivs av ägarnas eget intresse och engagemang.

Resebyrån The Travel Gallery AB i Malmö har i många år erbjudit skräddarsydda resor utifrån företags, organisationers och föreningars behov. Samt temaresor för en bredare allmänhet. Flera resor för jazzintresserade till New York, Chicago och New Orleans har genomförts där tillfällena att höra jazz och möta jazzmusiker har kombinerats med ett utflyktsprogram.

Sångerskan Carolina med Pedro Amendoeira, portugisisk gitarr, och Pedro Pinhal, spansk gitarr. Clubs de Fado i Alfama.


Nu erbjuder man också en resa till Lissabon med fokus på fadomusiken. Så vitt jag vet är det första gången en svensk resebyrå tar upp denna idé. Under en vecka finns det både åtskilliga möjlighetet att höra fado i dess urspungsmiljö och se stadens sevärdheter, stadsdelar och utsiktspunkter i avspänt tempo. Samt att möta några av de mest attraktiva utflyktsmålen i Lissabons omgivningar.

Jag kommer själv att följa med på resan för att tipsa deltagarna om olika fadoställen, hjälpa till med råd och förslag samt information om fadon och dess historia. Bara att hoppas på vackert väder och att tillräckligt många är intresserade för att göra resan till verklighet.

Alla praktiska detaljer ordnas av resebyrån. Observera att priset är förmånligt för en temaresa på en vecka i Sydeuropa. Kontaktadresser och utförlig information kan man finna genom denna länk:


Skymning i Lissabon vid floden Tejo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar