4 februari 2017

Mimi fryser inte längre

Vintern är väl vår minst populära årstid. Visst kan den vara vacker med gnistrande ren snö, hårda skidspår, snöstjärnor, skimrande istappar och utsikter som på julkort. Men allt som oftast är det den råa kylan som tar över, ljuset som knappt hinner veckla ut sig förrän mörkret återvänder, de förrädiska isfläckarna på trottoarerna med benbrott på akutmottagningarna som följd. Vintern, årstiden med en egen sjukdom, vinterkräksjukan. Folk byltar på sig lager av kläder och fryser ändå när de möter vinden som ilar fram längs husväggarna. Ändå säger SMHI att vintern är mildare än på länge. 

Mimi heter en litet staty av Gunnar Nilsson som finns på Karlavägen på Östermalm. Jag har tidigare haft med den i Statyer på stan (20). Den slanka flickan ser onekligen lite frusen ut där hon står helt naken.


Men då vintern på allvar tog greppet om stan i november förra året var det någon som förbarmade sig över Mimi och försåg henne med lite värmande kläder.
Inte ens en staty ska finna sig i att alltid vara klädd på samma sätt. Så i januari hade Mimi fått nya kläder och den röda utstyrseln med mössa och strumpor blev ett litet utropstecken på Karlavägen. Nu fryser Mimi inte längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar