11 maj 2019

Cristina Branco till Uppsala 23 maj

Fadosångerskan Cristina Branco har en trogen publik i Sverige efter många besök. I Stockholm har jag hört henne på Kulturhuset, Konserthuset, Fasching och – oftast – Södra Teatern. Att hon återkommer varje år beror inte på någon särskild förkärlek för en svensk publik utan på att vårt land ingår i en större turné med besök också i grannländerna. Nu är det snart dags igen – men inte i Stockholm denna gång, utan på Uppsala Konsert & Kongress den 23 maj.



Till Uppsala är det långt, tycker många stockholmare, dit kan man inte ta sig för att höra en artist som borde ha stannat till i huvudstaden i stället. Men Uppsala Konsert & Kongress har ett biljettpris som är lägre än vad Södra Teatern brukar ta, även med priset för tågresan inkluderat, så det får bli en liten utflykt till Uppsala den 23. För min egen del bidrar en viss nyfikenhet på den nya konsertsalen till beslutet.

Förra gången Cristina Branco var i Sverige och på Faching lanserade hon sin nya skiva Branco (Universal) och sjöng i huvudsak skivans innehåll. Flera av de sångerna låter inte som fado. Den här gången lanseras Cristina Branco som fadoartist, om än som en förnyare av fadon, och jag tror man kan vänta sig ett mera blandat innehåll. Mera fado helt enkelt.

När detta skrivs är de flesta biljetterna redan sålda, men det finns en del platser kvar. Hundratals, troligen tusentals, Uppsalabor arbetar i Stockholm och gör resan mellan städerna varje vardag. Så en enstaka resa borde vara överkomlig även för den som bor i Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar