30 december 2016

Cristina Branco till Stockholm och Göteborg i mars

Fadosångerskan Cristina Branco kommer till Stockholm nästa år och uppträder på Södra Teatern den 22 mars klockan 19. Konserten är föranledd av Cristina Brancos nya album Menina, som jag presenterade i bloggen den 18 oktober, men förmodligen kommer Branco attt sjunga betydligt mera än vad som finns på skivan. Liknande konserter har redan ägt rum i flera europeiska länder, och ytterligare lär följa innan sångerskan kommer till våra breddgrader. Bernardo Couto, portugisisk gitarr, Luís Figueiredo, piano, och Bernardo Moreira, kontrabas, ackompanjerar, det vill säga samma musiker som på albumet.



Så här skriver Södra Teatern, bland annat, i sin presentation:
Cristina Branco är synonym med sofistikation. Som artist verksam i en stark, konservativ fadotradition presenterar Cristina Branco alltid ett imponerande urval av klassiker och tidlös poesi, omgiven av storartade kompositörer och följsamma, talangfulla livemusiker. Med en karriär som rymmer mer än tio album och hundratals framträdanden över hela världen innehar Branco en sällsam existens mellan det sofistikerade, det traditionella och det innovativa.” Träffande uttryckt, bortsett från att antalet album är tolv plus två samlingsutgåvor.


Cristina Branco har varit i Sverige många gånger, men på Södra Teatern var det ett par tre år sedan. Det som hänt sedan dess är att biljettpriserna skjutit i höjden, nu kostar det från 260 till 580 kronor. Dyrt? Ja, dyrare än förut. Nja, det kostar ungefär lika mycket eller mer att höra kända svenska artister och betydligt mer att gå på konserter med internationellt ryktbara stjärnor eller rockgrupper. Så om man räknar i musikupplevelse per krona tror jag Cristina Branco hävdar sig väl.

Två dagar efter framträdandet på Södra teatern sjunger Cristina Branco på Stora teatern i Göteborg – kvällen däremellan blir det Savoyteatern i Helsingfors.

2 kommentarer:

  1. Tack för info! Noterat - och jag ska försöka se till att vara där.

    SvaraRadera
  2. Det blir säkert en fin konsert. Och musiken passar bra på den trevliga gamla teatern.

    SvaraRadera