5 mars 2014

Från idrottens värld

Förr i tiden var det inte många som brydde sig om skidskytte. Förutsättningen för idrottens popularitet nu är tv-sända tävlingar. Och förutsättningen för att tävlingarna ska vara något att se är klockor i rutan och markörer som visar träff och miss – allt det som gör att vi kan jämföra olika tävlandes prestationer.

Ska en sport bli populär i Sverige underlättas det om det finns bra svenska medverkande. I dag är manligt skidskytte mera uppskattat än kvinnligt, tack vare Björn Ferry, Fredrik Lindström och Carl-Johan Bergman. Att det för några år sedan var tvärtom beror på Magdalena Forsberg, Anna Carin Zidek och Helena Ekholm.
Gabriela Soukalova. Bilden från Wikipedia.
Dagens brist på bra kvinnliga svenska skidskyttar får mig att söka andra favoriter. Tjeckiska Gabriela Soukalova har redan vunnit flera världscuptävlingar. Hon är totalt överlägsen alla svenskor och nästan alla norskor dessutom. Att hon är min favorit – tills nästa Magdalena Forsberg dyker upp – har en annan förklaring, se länkarna nedan. Hon är ju inte en ”färdig” sångerska än, det finns en del att slipa av. Men hon är bara 24 år. Med lite envishet, sånglektioner och en sångpedagog bör hon ha en annan karriär på lut när det tar slut i skidspåren och på skjutvallen. Man kan bara önska lycka till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar