31 december 2015

Gott nytt år!

Det sägs att intresset för fyrverkerier och smällare på nyårsafton och nyårsdagen är i avtagande. Och i en del kommuner har man försökt beränsa smällandet till ett fåtal timmar runt tolvslaget. Bekymmer för hur hundar och andra djur upplever ljuden kommer allt oftare till uttryck. Hur det blir här på Södermalm vet vi om några timmar. Mitt tips är att det kommer att smälla och lysa om vanligt. Och att ungefär lika många som förra året tycker att fyrverkerierna och firandet är festligt.

Jag önskar eventuella läsare av denna blogg ett gott nytt 2016. Det gångna året kan man säga mycket negativt om, det har inneburit stora svårigheter, här i Sverige och runt om i världens allt flera, allt värre krisområden. Låt oss hoppas att den meningen inte ska kännas lika sann nästa nyårsafton.

Här bidrar jag med ett stillsammare fyrverkeri i form av några vinterblommor från Madeira, infångade under ett par besök för några år sedan. Tolka dem gärna symboliskt som en förhoppning om ett blomstrande nytt år.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar